Friday, 23 December 2011

rojak stories


Assalamualaikum.

Ok, today I want to tell you about my rojakstories. Well, hidup totally changed this year. But, it teaches me how to be strong. Keep smiling even it scratches inside. N this year jugak buat no more tears yg tinggal untuk tahun depan. Whatever happens, I smile. Don’t ever say  ‘Oh ALLAH, saya ada masalah.’’  Just say ‘Oh masalah,saya ada ALLAH!!!’


Since tahun depan, aku dah form5. Errrkkkkkkkk. Form5? Time flies too fast kan? Tertiba je. Ramai jugak sedare mare yg dulu main sorok2, main teng teng sesame dah nak menamatkan zaman bujang.  Cant wait to have more anak buah~ hee.


Btw, one of my friends meninggal a few days ago sebab accident. He is arwah Muhammad Fakhrul Amir B Fauzi. N sorg lagi budak kg, arwah Muhammad Khairi Jalil. So, mari kira sedekahkan al-Fatihah kpd kedua2 arwah. Al-Fatihah juga buat seorang lg sahabat, Aminul Mukminin B Mustafa yg sedang parah di hospital. Al-Fatihah.


It just. Ajal & maut di tangan Allah, kita sebagai manusia, kne redha. I, myself, mungkin esok mungkin lusa.  Bile kenang zaman budak2 ngn arwah, hati sayu gile. Ape pon,  I know, he is a nice person. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin.

Another story is ;



I need a new HANDPHONE!!!!!!!!
Tgk la betapa uzurnyaa fon aku ni. hahah.ok dah , jangan gelakkan lg. sudah. LOL. tengok la keypad tuh. Dah tanggal. Huruf n nombor pon dah taknampak lg. kui3. Kekadang keypad takfunction ape sume. Dah bape kali kena banting dah. Haha xD Dulu before PMR, ade la sorg hamba Allah ni ckp kalau dapat 8a, dia nak bg BB. Tapi smpy sekarang, smpy dah nak SPM pon takdapat ape lg. ade la org tuh. Sape ntah. Esh3. Takpe2, nak tgk dia janji ape plak SPM nanti. Tp skrg takmain la BB lagi ye tak?



Main ni haaaaaaaaaaaaaaa.


 Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


























 xD












Ok, disebabkan beberapa hari lg dah nak naik sekolah, teringat pulak kat hw. Byk lg takwat. Cnfem2 mlm sebelum 4hb nt tu semua samurian stay uppppppppp buat hw. Haha. adat la tuh. Then esoknyaaaaaa mengantuk je. Esh3. Takdapat bayangkan jd form5 nanti, jadi senior, jadi head of thingy n yg paling seram ~~~~~~~~~~jd SPMCANDY2012. Takready lgsg, smlm bukak la hw addmath jap, lgsg takingat pape. Physics, Bio, Chemist takyah cakap la kan, then bukak la page batchà29tyfive. Boleh lg dyorg post link utk folio. Mak aiii. Gile kentang. Mmg dyorg copy n paste je kan. Yg aku punye sengal, g buat sebijik2. Nape la aku taksebijak dyorg. Baru perasan, lurus jugak aku ni ek. Erghhhhhhhh, diam kau.











Then beralih pulak ke page DYNAMICONNOISSEUR. Ramai budak dynamic yg nak keluar. Yg pasti, tahun depan mmg sgt tak COOL. Sumpah tak. Tapi takde ape yg mampu dibuat, cume boleh doa, hope that Nadia Natasha Md. Rashid will get well soon to sit for SPM next year. Amin.










Ok dah penat, type banyak2 pon bukan kau bace sampai habis, kan? Paling tak pon follow then blah. Kan? Ok byeee ;p



Love,
Amigo.


Wednesday, 14 December 2011

saya ditagged!



Dah lama kena tagged ngn ‘abg’ faci ni ~ tapi baru perasan. sbb dah lamaa takupdate blog, hahah. so, oleh sebab itu, nak jawap la ape dia tagged. Kang nangis plak diaa kalau tak jawap ni. xD

Kau jenis orang yang macam mana ?
Pemalu, pemalas. Depends on the situation la. HAHAH
 Ada bestfriend tak?
Ade.
 Suka lelaki/perempuan yang macam mana?
Yg boleh ajak gaduh. Haha gangster. Tapi best laa.
 Apa kebaikan bercinta waktu belajar?
Haha. Entah lah. Tp bg aku, cintancintun ni tak menganggu pelajaran pn mcm ape yg org selalu cakap. Yg pntg jage batas la beb. Kalau dah 24 jam berkepit mmg laaaa jiwaaa kacauuu.
 Apa tabiat buruk?
Yg penting tak sesopan wanita lain. Chewahhh,suke nyanyi dlm bilik air, kuat tidur, selalu tidur dlm kelas bla bla bla.
 Belajar kat mana?
SAMURA.
Nama manja apa?
Nini,Amigo, Gemok. HAHAH
 Apa hadiah paling kau sayang?
 Takboleh pilih yg mana PALING tu. Semua sayang.
Sayang Bestfriend macam sayang adik beradik tak?
Sayang sayang.
Suka najwa latif?
Haha tak.
Soalan aku pelik ke?
Agak r. Tgk tuan nyaa jugak la XD

Friday, 4 November 2011

why?


Assalamualaikum readers. Hmm. As we all know, kite sume dah ade kat bulan 11. Bulan depan bulan 12. The end of the year. Next year 2012. SPM year. Senior year. I don’t know why. Rase sangat tak happy skrg ni. langsung. Dengan exam yg ntah pape je aku jawap. Balik rumah, tengok condition mak. Tak sempat nak masuk pintu rumah, airmata dah jatuh dulu. I don’t know. Ape yg aku dah buat dengan hidup aku. Just rase sedih hilang bile kat hostel, sbb ade kawan2 bg support. Senyum & gelak even it stcratches inside. Tapi bile balik kat rumah ni, rase aku sangat tak patut duduk kat hostel sbb aku sangat diperlukan sebagai seorang anak kat sini. I just. Takde direction yg sbenar untuk hidup. Tak tahu la ape salah family aku sampai org tu sanggup buat cmtu. Terlalu banyak hasad dengki. Hati kotor, Legap. Kenapa la wujud manusia cmtu? Kenapa? Im tired with this kind of human. Langsung tak fikir kesakitan yg orang lain tanggung, langsung tak fikir penderitaan orang lain..




Maaf. Otak dah takterasa nak menulis.




Allah, lindungilah aku dari syaitan yg drjm. Lindungi ibubapa,keluargaku dan seluruh muslimin dan muslimat dari syaitan dan jin serta manusia srakah.








Amin ya rabbal alamin.

Saturday, 3 September 2011

You're my OLD STORY.

assalamualaikum
tak tahu kenapa tertiba hati ni rasaa nak keluarkan apa yg ada.
walaupun penat gile lepas seharian menghabiskan waktu dengan kenkawan,
tangan rase nak sangat post entry ni,
walaupun 1 homework pon tak seap,
mate still melekat kat lappyyyy,
mungkin sbb hati dah terlalu penat menyimpan.


Kalau dulu, susah-senang dihadapi bersama, tidak kiralah betapa berat pun dugaan dan betapa hebatnya rintangan , kerana hati masih kuat, perasaan masih kukuh, semuanya sanggup diharungi. Tapi bila saja nama dijulang, wang-ringgit dalam genggaman, hati mula goyah.
kalau dulu ada dua keping hati bersatu mesra kini tidak lagi, hati yang satu lagi itu ditinggal dan tidak dipedulikan, bila nama sudah dijulang, dia lupa dan dia tinggalkan sekeping hati itu, sebab dia sudah mula melihat ada berkeping-keping lagi hati yang mudah untuk dicapai. hati yang lebih gebu untuk digenggam dan lebih lembut untuk dijamah.
Itulah manusia yang lupa diri. hati manusia yang mudah goyang, kalah pada godaan wang ringgit dan nama yang dijulang.Mungkin kerana dia lupa, sekeping hati yang merah kerana cintanya itu pernah mengharungi pahit-getir bersama kini sedang berdarah dan menangis juga kerana cintanya yang goyah.
Kepada hati yang melukai itu, ingatlah kisah gembira bersama hati gebu itu tidak selamanya berwarna-warni indah seperti pelangi, satu hari akan pudar juga warna ceria itu. Kepada hati yang dilukai itu, berhentilah dan jangan biarkan hati itu terus menangis, esok-lusa, cepat atau lambat, pasti ada hati baru yang lagi ranum mahu datang mengisi dan mengubati.





#yg atas ni bukan aku yg tulis,benda alah ni dicopy dr blog elia yg juga dicop dr blog lain#




well, it just. sometimes, we face the same situation but in different ways.










diri sendiri ;
kenapa?
delete num phone
delete photos
block kat facebook
semua kau dah buat.
tak move on move on jugak.





           tapi in front of the public...............

                                
*status ni adalah status paling hipokrit yg pernah dipost.*
#gelinakmuntah#





depan kawan2;
azini. kau dengan *tuttt* tu lg ke?
tak. aku benci dia la.
*hipokrit lg*





'kita kawan sampai habis belajar ok'


ok ini kelakar.
perlu ke janji macam tu n at last tak ditunaikan?
terlalu banyak
terlalu banyak berjanji.
janji yg kini berlari meninggalkan janji.
*lg 1 hipokrit*



yesss. i love smiling.
laughing is part of my life
tapi maaf ,buat waktu ni
semua tu FAKE belaka.
*hipokrit -,-*




hari raya;
reply text hari raya dpd dia;
ok. SHR jugak. 0-0 ye.
-padahal hati langsung tak dapat nak maafkan.-
*hipokritttttttt gile!*





text;
azini, kau sedih ke?
takdelah aku kan rock XD
*again.H stands for~~~~~~~~!*






u know what, rase geli bile cakap pasal hati&perasaan
Azini dah terlalu dibodohkan 
kau rase 5 tahun kau tu cukup bagus ke untuk buat orang tu langsung tak berubah?
buat apa nak sibuk2?
*yg ni ade sikit kot hipokrit*




Azini,


All u need to keep in your mind is;


Kesayangan is not exist anymore.
Start from this time,
You are the new Azini
Today is the new day.
Move on!
You can do it.
Yes you can.
Allah with you.


For him;


 I'll pray for your happiness.
It's not easy to forgive you.
Not easy at all.
Let time decides it.
Goodluck for life.
Bye.



Pegang ini erat-erat;

sesungguhnya,
kita yg merancang, Allah yg menentukan.








Wednesday, 31 August 2011

Aww 3RK1 2010, i miss you a lot.

assalamualaikum. ok, dekat 7 bulan gak aku dah tinggalkan SMKPJ. sejak keluar tak pernah jejak langsung. seriously! bukan tak sukaa, tapi segan nak jumpe budak2 pengawas and so on. Azini kan pemalu orangnye. Haha. memelik je. rindu gile kot 3RK1 2010. well, 3RK1 is the best class I ever had. sumpah best gile. setelah mengorek segala album yg ade di laptop yg rosak, akhirnye berjaye create entry ni.*lompat2 happy* choyyyyyyyyy!


ni mase form2. ceyt muke suci je masing2 XD



ni mase kiteorg cabut daripada gotong-royong just because nak cat kelas.
the boys <3


gotong royong yg dijalankan hanya beberapa detik XD



ni mase hari guru.
well, diaorg sampai sanggup balik lewat taw sbb nak watch gelagat cikgu2.
*maseniakutakdesebabtdotakbangun2katrumah*



 
sunburn!
rindu gile kawad! fyi,kawad mase tu  is conquered by our class taw.



                                                                       












                                                                        dan hasilnyaaa....


































































                                                                         bawah bawah!






























                                                                               ini!

we won all the categories except for JPAM.
JPAM-third place =]
kiri kanan kiri! XD



yg ni haa after the sch is over n we are waiting
for extra class. dsbbkan the boys balik rumah, kteorg pon
melantak la dalam kelas XD

 
this picture was taken before upacara membaling tepung berjalan <3
#mukaaexcited#


aiseehhh gambar apakah ini? choyyy XD

yg ni mase hari keusahawanan kot.
eh yeke? takpelah, yg penting mase ni kteorg tengah PMR lagi.
KH kot. see, i still remember!
nampak tak angah pegang buku tu? =]



                                                          











                                                              After PMR is totally over!!


















                                     

PMR batch 2010 =]
*some of us*
officially created by Alif ^___^





ni je gambar yg dapat diselamatkan daripada virus yg menyerang laptop lama. 
gambar the boys macam takde sangat kan?
act, banyak gile kot videos n photos bcz cikgu koku
kan baek, selalu organize xtvt XD
 rase cm nak menjerit je tgk semua tu dah takde.
 gambar gathering pon ade tapi disebabkan entry ni dtulis pada pukul 3 pagi,
mate dah tenggelam timbul je ni. line internet pon tengah semput, ni jelah yg mampu XD




my last day in SMKPJ.




                                         

this time terharu gile bcz they gathered all the students of 4sc1 n 4sc2 to sing the song 'Doa Perpisahan'.
 :')






dear 3RK1, no words can describe how much I love n miss you.
ketawa,nangis,sedih,gembira.
we shared it altogether.
it just. we wont be able to gather in small room called 'bilik darjah'
that was the truth
forever it is
neither me or you
can change it.


but still,
 no matter what it is,
we shouldnt remember the days,
we just need to remember the memories
and put it in our <3



cant wait until this saturday to see you again! =]



with love,
























Friday, 26 August 2011

Raya ke?



Assalamualaikum. Haiseh. Tertiba tangan mengatal nak update blog ni. kuang3. Busy what. Lagipun guwa banyak masalah lately. Ceh guwa, haha. Tak sopan beno. Kau perempuan la Azini. Okay lah. Gune awak lah. ok tak? Haha macam perempuan melayu terakhir tak? LOL. Sama ade terima atau pon tak,percaye atau pon tak, that’s what I use when I’m in Samura. Btw, Samura dah bawak bnyk perubahan dalam hidup. Thanks Samura. Serius tak menyesal lgsg masuk Samura, Alhamdulillah. Ok, dah menyeleweng jauh dr tajuk ni -,-


Ok. Tgk title tu.. Sape rase tahun ni raye lgsg tak rase pape?angkat tangan! Ala nape takde yg agkt tangan ? ok fine, aku angkat tangan sorg2. -,- Tak gune punye readers, tak bg support lgsg. Hehe. Sorry. Gurau je. Nanti raya datang lah uma, makan kuih semprit. Nak duet raya tak? Ngohngeh. *takpasal* ok, talk about raye, tahun ni, bapak ah. Tertiba tinggal beberapa hari je nak raye kot. Mule2 tak bape nak sedar ,tapi bile tgk ramai yg update status kat facebook baru nak sedar dr amnesia. Bapak excited org Malaysia ni. puasa belum abis lagi kot. Hah di bawah ini merupakan  beberapa updated status pasai raya by Facebookers.n a little drpd Formspringersss. Twitter takde,Tumblr pon tkde. Sory la ye. Aku mane la maju macam kau kan. Nanti kalau aku dah maju aku Tweet kau ye. @#$%^&*@#$%!


 Scroll down, scroll down, scroll down!






















ok dah. Jangan nak scroll down sangat la. Cukup tu cukup. Kang juling mate kau kalau aku letak bebanyak. Cukup2 lah tu.  Hidup jangan tamak2, tak bagus kau tahu. Btw,banyak sebab yg menyebabkan aku takrase nak raye lgsg. Of of the thing is, 1st year beraye as hosteller. (memandai je aku mewujudkan perkataan ni). pelita takde. Mercun lagi lah takde. Like tahun lepas, siap mercun masuk dalam rumah lagi.tu la perbezaan kemeriahan tahun lepas dengan tahun ni. tapi. Kau tak rasa ke cerita ni nampak bajet ? Ok fine, aku terus terang. Bukan aku yg main mercun yg dashyat tu. Aku bakar mercun pon takut. Aku main bunga api je. >,<  tu sume keje sepupu2 dan jugaaaa abah aku. Haha. Aku lari lintang pukang je mase tu. Bajet cerita je lebih. XD


Lagi 1 berita sedih, raye kat rumah sampai raye ketujuh je. Sedih kan? Alahai budak lembik sekor ni. bajet dia sorg je raye kejap. dah besar pon macam budak2. *besar ke?* O-o Agak2 korang kan, aku dapat lagi tak duit rayaaa tahun ni? hahah. Nape aku suke berangan seh. Kalau dulu mase kecik2 mst akan lawan ngn adik sape ade duet raye lg banyak, sekarang? Mmg tak la aku nak lawan.terang2 lg aku awal2 dah kalah dah. Org yg dtg rumah sume ingat aku dah blaja kat U, ataupun yg lebih baik hati lg. ‘keje kat mane dik?’ ALLAH. Tahun lepas baru nak ambk PMR cik. Haii azini2. Dah nasib badan, nak buat camne. Terima jelah ye.


Ok, tahun ni. jauh berbeza dpd tahun2 sebelum ni cz Im the one who will manage the house, not my mom.  Kau dah tahu what happen to her. Kalau tak tahu, diam2 je. Buat2 faham. Doakan jela everything is gonna be okay.Insyallah, Allah with her. Amin.


Rase mcm takde ape nak dtaip lg. last but not least, saya, Azini Amiza Bte Hashim dr Batu Pahat, Johor ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA buat warga SK Merlong,warga SMKPJ juga warga SAMURA. Tidak lupa juga kepada ahli kerabat, saudara-mara, sahabat handai, cikgu2, blogger, Facebookers, Formspringersss,readers, kucing, ayam, tenuk bla bla bla bla. Maaf Zahir Batin.0-0 taw.  Datang lah rumah ye. Bawak 1 kg pon takpe. Sekian, salam lebaran. Selamat balik kampong ;)


*Ramadhan will leave us. Jangan lupe teruskan ibadah anda. Jangan ingat raye je ok. It might be our last Ramadhan  :]*






Thursday, 7 July 2011

Samura,thanks for being great.

Assalamualaikum && salam 1 Samura.haha.velog ni dah berhabuk takdo entry.sape yg rindu aku?ngaku cepat!nanti menyesal kalau tak ngaku.LOL.berbakul2 cerita aku.banyak kot.haha.tahun depan pon tak habis cite.tapi tak kot.tipu je.

okay first of all cite pasai ASRAMA TERBUKA.

okay ni program yg plg gempak.seriously.asrama terbuka ni aspura boleh masuk aspuri,aspuri boleh aspura.buat julung2 kalinyaaa aspura boleh masuk aspuri.sebelum ni aspuri je bole masuk aspura.kire cm wow!ternyata aspura sgt ceriaaaa XD then ade jualan.n mural.everybody ade hak untuk cop tangan kat mural as a memory to remember.it's so nice n great (: then malam tu bbq. baju n tudung penuh dengan arang. haha. budak rajen la katekan. but! it's fun! sangat! I've never feel dat way in Samura before this. pastu tanam pokok as legacy. contoh, mcm aku , pujeng 3. so pokok tu akan diturunkan kpd junior n super junior n supeeeeeerduperrrrrrr junior pujeng 3.kne la jage elok2.haha.*pdhl tak pernah siram pon ;p *pokok LEGACY la katekan.act,byk gile lg xtvt.tp dsbbkan form 4 ade program inspirasi, kteorg byk terlepas. tapi! program inspirasi lg havoc boleh? XD




                                                                   .click to enlarge image.
hah yg ni pic mase malam bbq.nampak tak cop tangan kat mural tengah2 around lencana sekolah tu?
kalau tak nampak, dah tak lame la tu. try la cari tangan aku kalau boleh ;p        



okay sekarang story about Program Inspirasi Samura.wohooo.


yg depan tu our faci.
ABANG OMMAR,ABANG JIM & KAK IMAN <3

comel kan diaorg.awww.program ni best gile.nmpk ke'unite'an kelas tu.kelas dah maken ceria boleh.kecoh nak pengsan.ade je mulut masing2.ahah.dynamicConnoiseur.sume org pelik.binatang apakah itu?connoiseur mean superexpertineverything.bak kate hadri, terbising,terkecoh. sume yg 'ter' tu laa.haha.kelas kteorg selalu dlande ribut.tengok lah punye bersepah,kecer yg kteorg buat pon dah tanggal2.penat taw everyday kena kemas kelas.tapi tak kemas2 gak.cz most of the time angin melanda.jadual waktu jatuh kat dewan besar,jadual bertugas terbang kat toilet.pelik kan?hah!mase prog tu kan,byk gile xtvt.ahah.plg best treasure hunt kot.penat gile.sume org bg komitmen.sgt best!muke masing2 tak menahan.lg2 mase nk cr nyamuk.g masuk kebun ntah mane2.bupel ;p 

I say BRR! it's cool in here.
I say it must be Dynamic in the atmosphere.
I say BRR!
Connoi-seur
Connoi-seur
Connoi-seur








baru skrg rase happy kat samura.sebelum ni 0.lifeless.skrg?50%.boleh la kan.dpd 0.bak kat Mak Umi,small change,big difference.lgpon tmpt menuntut ilmu.kalau tak suke nt tak berkat.susah.im trying to love SAMURA 100% but i cant.bukan tak boleh.tapi belum.insyaallah suatu ketika nanti.chewahh.pelik la awak ni azini.






DEAR SAMURA,
thanks for being great (:


next,




nak comment pasai benda alah ni.yg memburukkan name sekolah. benda ni gile tak logik.mase bace bnde ni gelak pecah perut.ntah pape budak ni merepek.basuh baju?alahai setakat kne basuh gune mesin takyah nak kecoh la.aku basuh baju gune tangan je kot.tkdela smpy nak masuk aduan rakyat ke bersamamu ke.then,pasal keceriaan.ek eleh.bese la tu.sekali sekala.sume org rase la buat bnd tuh.chill je.boleh je belajar.ade je yg dpt A+ addmath.ade je yg dpt straight A's.pelik la budak ni.seriously,budak ni dah kne banned dgn sume budak samura.sebelah kelas aku je kot.budak manje.tu yg senior aku ckp la.aku diam je.tp ade jugak la kutuk2.hihi.tapi, tak tahulah kalau kat aspura ade cm yg dia ckp tu.aspuri chill je.what so ever la.future Samurian,jgn takut jgn gentar.Samura is the place that will teach you how to be stronger.jgn lembik2 sgt mcm budak ni.selagi Encik Azman ade.hahah*padahal budak yg tulis entry ni lg lembik.LOL*




banyak lg storyy.tapi.malas penat banyak keje nak tidur.asyik aku je cte.penat tahu?
bye!


Thursday, 9 June 2011

Azamsemesterdua-duaribusebelas.



 Pejam celik pejam celik.cuti semester satu dah nak abes pon.awww perasaan?1st,sedih.2nd, sedih 3rd,sedih.tapi takpe redha la ye kawan2.*even jiwe meronte.LOL.disebabkan hidup aku sejak ary 1st aku lahir kat dunia ni tak pernah ade azam, buat pertame kali aku nak berazam sempena nak masuk semester dua 2011 ni.semoge hari ini lebih baik drpd semalam ,hari esok lebih baik drpd hari ini,tahun ni lebih baik drpd tahun lepas,semester satu lebih baik drpd semester dua n last but not leasttttttttttttttttttttt,result spm jauh lg baik drpd result pmr.amin ya rabbal alamin.
             

   TO-DO-LIST



1-      Taknak  tidur dalam kelas (selalu kena soal ngn cikgu sbb selalu terlelap bila cikgu tengah mengajar.N sume jwpn yg aku bg tu boleh dkatekan sbgai jwpn org sasau+senoneng.memalukan) * aku la budak dinamik yg plg tak reti cover bile tertidur. *percayalah, bile dengar cikgu jerit ‘Azini!!!!’  tu maknenye aku tengah tak bape nak siuman ~





2-      Taknak makan supper (sebelum ni,aku tak pernah tinggal supper . awww u know what supper tu sgt tak bagus. lepas isyak jgnlah makan pape. Percayalah,jika anda berbuat demikian selama 1 bulan,berat anda akan naik secara mendadak.macam aku.limapuluhlimakilogram.dormmates aku takkan percaye bile aku ckp aku taknak makan supper.diaorg akan tanye,’Azini,kau okay ke tak?betul ni taknak makan?’LOL )*Dan percayalah, biasanya aku akan beli roti john@burger after makan supper. Teruk tak teruk?




3-      Nak bangun sebelum pukul enam.(selalu bangun paling awal pukul enam.tapi tu adela sekali dalam dua minggu.selalu bangun pukul 6suku.org sume dah seap nak g breakfast,yg aku?baru terhegeh2 nak mandi.n mase tu lah bilik air akan penuh dn dngn muke yg sgt selekey, aku akan melangkahkan kaki ke toilet aras 1.luckily,toilet aras 1 tak ramai org because ade 2 dorm je kan kat aras tu,kalau tak,memang tak mandi lah aku g sekolah.LOL.pastu solat n kelam kabut nak jeng katil & buat duty.)percayalah,nama aku pernah adee kat buku pengawas sebab lmbt kosongkan asrama.*info tambahan; jeng tu bahase yg digunekan di samura yg membawa maksud ketat.contoh ayat; eh,muke kau jeng lah! kalau jeng katil lak mmbawa maksud, tarik cadar tu sekuat yg boleh smpy sume kedut2 kat cadar tu hilang. Tapi smpy skrg aku pandai men’jeng’ katil . hee ~*




4-      Nak masuk lab awal.(disebabkan kelas aku kelas atas n kelas yg plg terpencil kat pelosok bumi bertuah,jarang org lalu n bile sume org dlm kelas tu tdo,takkan ade yg tersedar.dan kerana itulah,kteorg selalu lambat masuk lab.Cikgu Rohaizad tunggu bukan main lame kat makmal physics.yg kteorg?baru nak kesat air liur basi kat pipi.ahah.kalau tak lambat 10 minit g lab physics,memang bukan kelas kteorg lah tu.haha)percayalah, aku,adhwa,dayah,zatie,mira,haziq,azfar,berry&&  yg lain *aku dah tak ingat dah* pernah berdiri kat luar lab sebab lambat masuk kelas Ayah Haji.dia kunci lab tu!tak menahan betul.mase tu memang meleleh airmata.Cikgu Azman cume mampu ketawakan kteorg.malu gile.luckily,20 minit lepas tu Ayah Haji berbaik hati bagi kitaorg masuk after Azfar or Bella or Azfarlela dengan beraninya ketuk pintu&mintak maaf.terima kasih Azfarunnnn ~ fuhhh ~




5-      Nak jadi RANKER ANTARA RANKER.(aku ade dengar 1 ceramah ni,ade 2 benda je dalam dunia ni,bila kita iri hati dngn org tu,kita takkan berdose,nak tahu ape? Ilmu n lg satu ape tah.aku pn dah tak ingat,sory!mean,kalau kite jeles sbb org tu berilmu n tanam niat nak jd lebih berilmu drpd dia,tak berdose n sgt digalakkan.so,aku nk tanam azam.every test,every exam,ranking tingkatan mst top 50. N ranking kelas mst top 3 .Aku boleh . Azini boleh,Insyaallah. ) percayalah, Top1 dlm form drpd student form4 yg ade 300 lbey tu dpt 8A+ n 1A in her 1st test.N A dia – 88(physics yg susah gile tu)! Terer tak terer? Krik krik krik*bunyi cengkerik*
*opss.saya tak ambk EST*




6-      Nak jogging/buat xtvt yg keluarkan peluh mase riadah.(bila riadah je,mst tidur,takpun kalau dah takde busy gile.mean,kalau prep ptg n prep mlm ade kelas,aku akan gune waktu riadah buat hw.tengok lah betapa tak sehatnya xtvt aku kat hostel.mane lah tak gemuk kan?)percayalah,aku selalu riadah kat gym aspuri n selalu ponteng riadah by menduduking diri kat sickbay sbb nak tidur.zZzzZZ.sory akak Bsport. Smile (:


7-      Taknak ponteng prep lagi.(hahh yg ni xtvt yg plg popular kat samura,ponteng prep n g bilik bestari to go onlineee.tipu lah kalau ade yg tak pernah buat.kalau ade,tabik spring kat dia.’tahniah! anda mmg tak malas mcm aku.’) *ape aku ni.gile ckp sorg2*percayalah, ade yg skip lunch semata-mata nak pastikan dia dpt pc untuk onlineeeeeeeeeee cz seriously,hari2 bilik best akan penuh except bile hari exam.mmg amazing,keajaiban.mase junior mid term n senior trial, takde seorg pon samurian yg g bilik best.terase mcm bermimpi di siang hari!


8-      Nak turun musolla n surau(khamis,jumaat&sabtu) awal. tak kire lah hari tu Al-Mathurat ke, yasin ke surah ke. Nak turun awal! N untuk tujuan itu,kne lah mandi awal. Jgn dok borak je after makan. Percayalah, selangkah anda berjalan menuju surau, selangkah juga  anda  mendekati ALLAH.



N lastly!


9-      Taknak study last minute lagi.(esok nak exam,malam baru nak study.sampai kowl 3 4 pagi pastu tak abes study,dah tertido.fuhh~sabar jela.pastu pagi baru kelam kabut nak bace.)percayalah,aku tertidur mse jawap paper sejarah mid term sbb pening kepale.nak bace sej malam tu,ttbe black out.fuhh nasib2.cikgu Zatul dah janji,sape tak dapat A sej,keluar kelas dia sebulan.abes la naek cuti ni.dapat A pon jadilah cikgu.please?takut!soalan sej mmg gile gempak.+,tak bace buku sebab sume sibuk bace chemistry.ampun cikgu ampun.saya janji tak tidur lagi mase exam.jangan lah.taknak!

                                                   * bestnyee kalau mcm ni .LOL *

Hopefully azamazam di atas tercapai.kalau tak tercapai gak, tak tahulah nak cakap ape walaweh.memang buang mase lah aku tulis entry ni.tapi takpe!niat pon dah dapat pahale kan? Hee ~


Yg sedih sebab nak balik hostel&&
yg takut sebab nak dapat result mid term,
Azini Amiza Hashim.
5.04 PM.
08/06/2011.
while watching spongebob (:

Monday, 6 June 2011

I wont go out without you.

Assalamualaikum peeps! 
Title hari ni mcm tajuk lagu kan?I wont go out without you.Atau dalam BM - Saya takkan keluar tanpa anda.
Tanpa apa ? - Pakaian yg menutup aurat (: (juga tudung)
Okay . kenape kite mesti menutup aurat?

Dear Muslimah yg disayangi,

ALLAH pernah berfirman ;


Wahai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin: “Hendaklah mereka berjilbab (bertudung dan berpakaian labuh) menutupi tubuh mereka.” Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal, karena itu mereka tidak di ganggu. Dan Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. (33:21)










Sapa kata orang yg bertudung tak boleh nampak gorgeous?
Nak bukti?
Jom survey!





































           Look at her!Yuna selalu nampak manis dengan tudung,kan?Aww.







                       Lisa is superrrrbbbbb gorgeous.but she looks muchmuchmuchmuch gorgeous in hijab (:











 Zaskia Adya Mecca.(:































      Hah ni dia . Hana Tajima . woman that inspired me the most. she's so perfect! awww Hana ! can I be like you ? LOL


















and TAAAADDDDDDDDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !










































chantek kan kan kan?hahaH nak jugak kan. btw, i miss this moment a lot!
*tertiba*










‎''semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di 


akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang 


memberati auratnya iaitu wanita yang memakai purdah 


dengan istiqamah''










chantek kan kan kan?







pretty awesome ! (:










awww teringin nak pakai purdah . chantek kan? mungkin it will be my azam on duaribuduabelas? mungkin? sapa tahu kan ? insyaallah (:


''sesungguhnya mahkotaku hanya untuk suamiku (:''
last but not least, *chewaahh* mcm nak buat summary je,LOL*
I love my hijab


do you? (:
-the end-