Monday, 6 June 2011

I wont go out without you.

Assalamualaikum peeps! 
Title hari ni mcm tajuk lagu kan?I wont go out without you.Atau dalam BM - Saya takkan keluar tanpa anda.
Tanpa apa ? - Pakaian yg menutup aurat (: (juga tudung)
Okay . kenape kite mesti menutup aurat?

Dear Muslimah yg disayangi,

ALLAH pernah berfirman ;


Wahai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin: “Hendaklah mereka berjilbab (bertudung dan berpakaian labuh) menutupi tubuh mereka.” Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal, karena itu mereka tidak di ganggu. Dan Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. (33:21)










Sapa kata orang yg bertudung tak boleh nampak gorgeous?
Nak bukti?
Jom survey!





































           Look at her!Yuna selalu nampak manis dengan tudung,kan?Aww.







                       Lisa is superrrrbbbbb gorgeous.but she looks muchmuchmuchmuch gorgeous in hijab (:











 Zaskia Adya Mecca.(:































      Hah ni dia . Hana Tajima . woman that inspired me the most. she's so perfect! awww Hana ! can I be like you ? LOL


















and TAAAADDDDDDDDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !










































chantek kan kan kan?hahaH nak jugak kan. btw, i miss this moment a lot!
*tertiba*










‎''semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di 


akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang 


memberati auratnya iaitu wanita yang memakai purdah 


dengan istiqamah''










chantek kan kan kan?







pretty awesome ! (:










awww teringin nak pakai purdah . chantek kan? mungkin it will be my azam on duaribuduabelas? mungkin? sapa tahu kan ? insyaallah (:


''sesungguhnya mahkotaku hanya untuk suamiku (:''
last but not least, *chewaahh* mcm nak buat summary je,LOL*
I love my hijab


do you? (:
-the end-

                                                             

1 comment:

  1. you can't go out without shawls right???hehe...

    ReplyDelete